Γενικές προδιαγραφές ταπετσαριών Marburg:

Όλες οι ταπετσαρίες Marburg πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας, οικολογίας και υγιεινής. Αυτό το πιστοποιούν διεθνείς οργανισμοί και έτσι όλες οι ταπετσαρίες φέρουν τις πιστοποιήσεις ISO 9001, CE Decleration και RAL Gütezeichen.

Χάρτινες ταπετσαρίες:

Οι χάρτινες ταπετσαρίες αποτελούνται εξ ολοκλήρου από χαρτί συνήθως διπλής επίστρωσης. Είναι ελαφρά πλενόμενες και μπορούν να καθαριστούν απαλά με ένα νωπό σφουγγαράκι και ελαφρύ απορρυπαντικό. Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η χαμηλή τους τιμή. Πλέον θεωρούνται ξεπερασμένες και το εργοστάσιο της Marburg διατηρεί ελάχιστα χάρτινα σχέδια σε παραγωγή.

Βινυλικές ταπετσαρίες:

Οι βινυλικές ταπετσαρίες είναι ταπετσαρίες υψηλών προδιαγραφών πολύ ανώτερες από τις χάρτινες ταπετσαρίες. Ποικίλουν ανάλογα με το βάρος, το πάχος την χάραξη τους όπως και σε πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Αποτελούνται από υπόστρωμα, είτε χάρτινο είτε Vlies – Non Woven, όπου επάνω έχει ενσωματωθεί βινύλ επίστρωση η οποία φέρει και το σχέδιο. Είναι πολύ ανθεκτικές στο καθαρισμά στην τριβή και γενικότερα στην ταλαιπωρία, ανάλογα βέβαια και τις επιμέρους ποιότητες.

Ταπετσαρίες Vlies –Non Woven:

Οι ταπετσαρίες Vlies – Non Woven είναι βινυλικές ταπετσαρίες οι οποίες έχουν συνθετικό υπόστρωμα. Αυτό τους δίνει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Τα κυριότερα από αυτά είναι:

  • Τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα με κόλλα μόνο στον τοίχο
  • Δεν χρειάζεται να μουλιάσει το υπόστρωμα με κόλλα σε αντίθεση με τα χάρτινα υποστρώματα
  • Δεν κάνουν φούσκες κατά την τοποθέτηση
  • Δεν διαστέλλονται με την κόλλα όπως συμβαίνει με τα χάρτινα υποστρώματα
  • Δεν ασκούν δυνάμεις στις ενώσεις κατά το στέγνωμα. Αυτό συνεπάγεται πολύ πιο σίγουρο αποτέλεσμα
  • Πολύ πιο εύκολη και σίγουρη τοποθέτηση γενικότερα
  • Μπορούν να τοποθετηθούν με την κατάλληλη κόλλα ακόμα και σε μη πορώδη επιφάνειες όπως τζάμι, μελαμίνη, πλακάκια κ.α.
  • Τοποθετούνται με κόλλες χαμηλής ή καθόλου περιεκτικότητας σε νερό και έτσι δεν επιβαρύνεται ο τοίχος με υγρασία

Πάνω από το 95% της παραγωγής του εργοστασίου της Marburg ανήκει σε αυτή την ανώτερη κατηγορία ταπετσαριών!

 

Βαφόμενες ταπετσαρίες:

Αυτή η κατηγορία αποτελείται από ταπετσαρίες οι οποίες μετά την τοποθέτησή τους πρέπει να βαφούν. Τα ρολά είναι λευκά ημιδιάφανα χωρίς χρώμα από την κατασκευή τους. Είναι όλες συνθετικού υποστρώματος Vlies – Non Woven, ελαφριές, ανθεκτικές και πάρα πολύ εύκολες στην τοποθέτηση. Βάφονται εύκολα όσες φορές θέλουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε πάνω τεχνοτροπίες – διχρωμίες κ.α. Βασικό τους πλεονεκτήμα είναι ότι έχουμε πάντα ένα καθαρό τοίχο, έχουν ελαστικότητα και δεν δημιουργούνται τριχοειδής ρωγμές όπως σε ένα τοίχο. Όταν χρειαστεί απομακρύνονται πολύ εύκολα όπως όλες οι Vlies ταπετσαρίες. Έρχονται σε πάρα πολλά σχέδια και το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Πολυτελείς ταπετσαρίες:

Οι πολυτελείς ταπετσαρίες ποικίλουν ως προς τις ποιότητες και τις προδιαγραφές τους. Συνήθως είναι κατασκευασμένες με ανώτερες τεχνικές χάραξης και εκτύπωσης που συνεπάγονται εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Επαγγελματικές ταπετσαρίες:

Οι επαγγελματικές ταπετσαρίες καλύπτουν αυστηρές προδιαγραφές και είναι ιδανικές για τοποθετήσεις σε χώρους όπως ξενοδοχεία, γραφεία, πλοία, νοσοκομεία και άλλους χώρους όπου οι απαιτήσεις σε αντοχή και ποιότητα είναι αυξημένες.